Nebahat Çalpan: Gültan Kışanak’ın adaylığı Ankara’ya umut oldu

Cezaevinde rehin olarak tutulan Gültan Kışanak’ın adaylığının Ankaralı kadınlar başta olmak üzere birçok kesime umut olduğunu ifade eden DEM Ankara Kadın Sözcüsü Nebahat Çalpan, “Zorlu koşullara rağmen Kışanak’ın sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

GÜLTAN KIŞANAK'IN ADAYLIĞI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Kadın Sözcüsü Nebahat Çalpan, Pazar günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin ANF’ye konuştu.

DEM Parti olarak, faşizmin egemen olduğu, ekonomik kriz, savaş, kadın mücadelesinin her zamankinden daha fazla hedef olduğu bir seçim süreci yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Çalpan, “2023 genel seçimlerinden sonra hızlı bir özeleştiri sürecine giren partimizin yerel seçimlerde her yerde kendi adayını çıkarma kararı, halk nezdinde olumlu ve umutlu karşılandı. Ankara’da yerel seçimler, iki milliyetçi aday arasında bir yarış hali alırken, tam da bu esnada 3. yoldaki ısrarımızın doğurduğu bir alternatif oldu Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan'ın adaylığı. Biliyorsunuz Gültan Kışanak, siyasi rehine olarak tutulduğu beton duvarlar arasından seçim çalışması yürütmeye çalışıyor. Ki seçim için resim dahi çektirilmesine izin verilmeyen koşullarda zorlu ve kısıtlı bir iletişime rağmen biz dışarıdakiler Gültan Başkan'ın sesi, rengi olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gültan Kışanak’ın “Kürt siyasetinin mor rengi” kitabının isminden esinlenerek “siyasetin mor rengi” kampanyasını başlattıklarını belirten Çalpan, şöyle devam etti: “Her kesimden kadının yer aldığı kampanya grubuyla, kadın dayanışmasından aldığımız güçle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye ve Kurdistan’da eşitlik ve demokrasi mücadelesinde bedel ödemiş, yaşamı boyunca barışı ve kadın kurtuluş ideolojisini savunmuş Kürt, Alevi, feminist kimliği ile kadınlar arasında coşkuyla karşılandı. Demokratik, ekolojik ve katılımcı yerel yönetim anlayışını esas alan Gültan Başkan'ın adaylığı, her kesimden kadının sahiplenmesinin önünü açan bir gelişmedir.”

BARIŞÇIL SİYASETİN UMUDU

Ankara’da seçim sürecini savaş çığırtkanlığı, milliyetçilik temelinde götüren iki erkek aday karşısında Kışanak’ın adaylığının önemini vurgulayan Çalpan, “Gültan’ın toplumsal barış köprüleri kurma iddiası ve ısrarı savaş, çatışmayı yoksulluğu istemeyen barışçıl ve demokratik bir zeminde siyaset yürütmek isteyenlere de umut oldu. Bu yüzden sahiplenmede kadın dayanışmasıyla yürüttüğümüz seçim çalışmalarına sokağa yansımasında oldukça güçlü ve coşkulu olduğunu gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

Sandık güvenliği noktasında da ciddi çalışmaları olduğunu belirten Çalpan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Her seçimde yürüttüğümüz çalışmanın aynısı yürütüyoruz. Müşahitler ve sandık kurulu üyelerimizle gittiğimiz her seçim programında, halk buluşmalarında park ve pazar ziyaretlerinde duyurusunu yapmaya özen gösterdik.”